Press

GUITAR ART KZS UZE

Photo: Press konferencija Guitar Art Festivala

CITY MAGAZIN – Recenzija albuma „Misli o M.“
Aleksandar S. Janković
…ovaj ingeniozni gitarista… snimio je još jedan vrhunski odsviran, besprekorno aranžiran instrumentalan album. Pajina akustična gitara je kao nimfa, devica iz Edena sa glasom serafima.

BARIKADA – Recenzija albuma „Misli o M.“
Dragutin Matošević
LINK
…Paja je uspio zadržati prepoznatljiv dio svoje virtuoznosti. Ona je rezultat Pajinog velikog iskustva, ali i čvrste odluke da ne podilazi nikakvim niskim strastima – niti prema medijima, niti prema komercijalnim zahtijevima muzičkog tržišta…

HELLY CHERRY WEBZINE – Recenzija albuma „Misli o M.“
Bojan Milojković
LINK
…imate priliku da kao nekada u potpunosti uživate u ovom albumu jer Paja stvara jedan vrlo neobičan i bogat zvučni (pa i vizuelni) pejzaž. „Misli o M.“ su kao stvorene za slušanje u ovim hladnim zimskim danima. Naslovna numera vizuelno upravo tako i počinje. A nastavlja se divnim instrumentalnim kompozicijama idealnim za slušanjem u mraku. I ne previše glasno. Dopustite sebi da vas ova muzika opusti jer smirenost je nešto što nam je u ovim vremenima preko potrebno.

TMM – Recenzija albuma „20 dugih toplih leta“
Bane Lokner
LINK
…“20 dugih toplih leta”, Paja je obojio svojim radovima, pokazujući da je vrstan i vanredan muzičar, sjajan gitarista, odličan aranžer, kakvih danas teško možemo pronaći u iole malo većem broju.

CITY MAGAZIN – Recenzija albuma „20 dugih toplih leta“
Aleksandar S. Janković

…Srbijanski Tom Peti nas ovde podseća na svoju nepatvorenu virtuoznost bilo da su u pitanju originalni muzički brojevi ili obrade klasične i narodne muzike. Paja je svuda neprikosnoven.

HELLY CHERRY WEBZINE – Recenzija albuma „My Family Songs“
Tihomir Škara
LINK
…Suština Pajinog izvođenja muzike je u tome što dobro poznatim numerama uliva sopstveni stil i rearanžira ih uz svoj lični sentiment, tako da svih osam pesama zvuče kao da su njegove kompozicije, a ne prilagođene obrade. Na taj način pesme koje su nastale pre pola ili skoro celog veka, zvuče kao da su napisane skorijih dana. U suštini na neki način i jesu, jer su dobile potpuno novi zvuk i način izvođenja.

CITY MAGAZIN – Recenzija albuma „Enformel“
Aleksandar S. Janković
LINK
…jasno je da je još jednom u pitanju visokooktanska muzika koju ozbiljni muzičari stvaraju za one koji ih „kapiraju‟, ali i za običan svet kome ovakva tapiserija modernih tonova služi za svekoliko opuštanje od svakodnevnog stresa. Neko je još jednom rekao Pet Metini za XXI vek…

POLITIKA – Intervju
LINK
Najnoviji album Vladana Vučkovića Paje zove se „Enformel” po slikarskom pravcu nastalom kao odgovor na besmisao rata.

MAGAZIN VIJESTI – Intervju
LINK
U svojoj karijeri profesionalnog muzičara prošao sam ceo krug: od nastupa u malim klubovima do koncertiranja na stadionima gdje je u publici bilo desetine, pa čak i stotine hiljada ljudi. Za sve to vreme, intenzivno sam radio i kao studijski muzičar i svirao na više od sto albuma domaće rok i pop muzike. Ipak, nikada nisam zapostavio svoj autorski rad.

BALKANROK – Recenzija albuma „Boemske rapsodije“
LINK
Na Boemskim rapsodijama sve pršti od života, stoga ovom albumu naziv, koji, i boemijom i rapsodijom, sugeriše nesputanost i liričnost, sasvim pristaje. Vučkovićeve interpretacije kafanskih bisera izvrsno mogu funkcionisati i na sceni džez festivala, i u zadimljenoj balkanskoj kafani, i u malom velegradskom muzičkom klubu, svuda, dakle, gde je ono što se obično naziva dušom i dalje osnovni element muzike…

POLITIKA – Intervju
LINK
“Suština ovog albuma je da i pored činjenice da ma koliko pesme ljudi voleli i ma koliko ih proglašavali za narodne, većinu njih komponovao je neki talentovani autor…“

VEČERNJE NOVOSTI – Članak
Vesna Pantelić 4/12/2014.
Gitarista i kompozitor Vladan Vučković Paja predao je Kulturnom centru Obrenovac donaciju od sredstava prikupljenih prodajom ulaznica za koncert koji je održao 18. decembra u beogradskom Teatru 5. Uručeni su klavirska stolica, električna gitara i pojačalo. Darovao ih je sa željom da se kulturni život što pre vrati u svoje tokove posle katastrofalnih poplava u Obrenovcu.

NM MAGAZIN – Recenzija albuma „JAZZiJA“
LINK
Paja je veoma svestran umetnik, koji, na svakoj novoj krivini pruža pun osećaj topline i suptilnosti, uz neverovatnu količinu sigurnosti. Vrhunski!

VEČERNJE NOVOSTI – Članak
LINK
„Čast mi je što se emisija izborila među 11 odabranih – kaže nam Paja. – Tim pre što je tu “Povratak šampiona”, britanska emisija o turneji grupe “Kvin” i Pola Rodžersa…“

POLITIKA – Intervju
LINK
„Ova vrsta umetnosti sama po sebi ima nestandardnu formu. Ja ne pevam već se kroz zvuk izražavam u onom što najbolje znam, a to je sviranje gitare…“

RiROCK MAGAZIN – Intervju
LINK
„Treći CD “Dnevnik duge plovidbe” u cijelosti je bio komponiran i odsviran na akustičnim gitarama i muzički je ilustrirao moje impresije nakon putovanja i boravka u svijetskim metropolama. Na četvrtom albumu, “Partiture za koren i stablo” obradio sam neka od najvećih dijela klasične muzike…“

WANNABE MAGAZIN – Intervju

LINK
„Džez je, po mom mišljenju, najslobodniji muzički pravac u istoriji muzike…“

POLITIKA – Intervju
LINK
„Iako sam više vezan za rok i pop muziku, tokom usavršavanja inspiraciju sam crpio iz muzike Majlsa Dejvisa, Džao Pasa, Vesa Montgomerija, Džanga Rajnharta, Robina Forda, Peta Metinija…“

TMM – Rezenzija koncerta „Guitart trilogy“
Bane Lokner 29/5/2006.
Koncert je potvdio konstantni uspon Vladana Vučkovića Paje i kao kompozitora i kao izvođača. Njegova karijera dolazi iz „drugog plana“, ali pokazuje zrelost, visoki profesionalizam i kvalitet.

BLIC – Rezenzija albuma „Dnevnik duge plovidbe“
Aleksandar Žikić, 7/2005.
Kolekcija ozbiljnih, kompletnih i funkcionalnih pesama. Uspešno demonstriranje izvanrednih veština. Sve komplimente zaslužuje kompetentna, intimna posveta univerzalnosti muzike i duhu putovanja.

POLITIKA – Recenzija albuma „Na istoku zapada“
Danilo Štrbac, 6/10/2003.
Kao što naslov kaže, ovaj album otkriva lepotu i tajne muzike sa istoka na zapadni način. Autor je posvećen melodijama, one su dominatne u svim aranžmanima, ponuđene u novom „pakovanju“ – najbliže etno-pop stilu. Autorva virtuoznost na električnoj gitari, kristalni zvuk kao Hank Marvin je u potpunosti ostvarena. Autor se predstavio kao talentovani klavijaturista i perkusionista. Zvuk ovog albuma je prijatan, lep za svačije uvo, a tradicionalne melodije mogu da se slušaju i kao muzika iz drugog plana.

VEČERNJE NOVOSTI – Recenzija koncerta „Put ka Suncu“
Vesna Pantelić 30/5/2002.
Muzičar Vladan Vučković Paja, gitarista u bendu Zdravka Čolića, predstavio je svoj instrumentalni CD „Put ka Suncu“ u živom izvođenju na mini-koncertu u Ateljeu 212. Sa bendom ALHEMIA, u stilu Marka Noflera i Stinga, snažno je i efektno izveo svoju muziku.

NIN – Recenzija koncerta Zdravka Čolića
5/6/2001.
Na koncertu Zdravka Čolića održanom na stadionu „Marakana“ u Beogradu, Vladan Vučković (gitara) i Nebojša Paunić (sax) izazivali su Čolića svojim izvrsnim instrumentalnim solo deonicama.

TV REVIJA – Recenzija albuma „Put ka suncu“
Danilo Štrbac, 6/10/2003.
Ovaj talentovani gitarista (takođe je svirao električni sitar i klavijature) hrabro je i ambiciozno poveo nas u avanturu čiji rezultat je teško prognozirati. Njegov CD karakteriše luksuzna muzička produkcija, izvrsno sviranje instrumenata i muzike zasnovane na postojećim iskustvima instrumentalne jazz-rock, pop i ambijentalne muzike. Sve zajedno njegov CD je odlična lična karta i preporuka za gitaristu i autora koji je spreman da odgovori na nove izazove, ali takođe i da ih ponudi…

DNEVNI TELEGRAF – Recenzija koncerta „Instrumental Forces“
Dragan Kremer, 5/6/98.
Najavljen kao čovek iz pratećeg benda Zdravka Čolića i predstavljen kao saradnik Kornelija Kovača u nacionalnom TV programu, Vladan Vučković Paja, zatvorio je koncert glasno pozdravljen od publike i od Kovača lično.